Bönmos

Bönmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g frysta sojabönor, tinade
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 30 g dill, grovt skuren
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt, peppar, cayennepeppar och smör till stekning

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
  2. Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bönmos
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g frysta sojabönor, tinade
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 30 g dill, grovt skuren
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt, peppar, cayennepeppar och smör till stekning

Bönmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bönmos är ett gott mättande tillbehör till fiskpinnar i korvbröd eller andra fiskrätter. Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i sojabönor och ärter. Häll i vatten och fond och låt puttra någon minut.
  2. Häll allt i en bunke och tillsätt dill och citron. Mixa till en nästan slät puré. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!