Böckling på knäckemacka
  • Tid 30 min

Böckling på knäckemacka

4 (1 betyg)

En smörgås med härligtsmak av rökt böckling toppad med en rå äggula och rödlök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg böckling (rökt strömming eller sill)
  • 4 rejäla bitar knäckebröd
  • smör (efter smak)
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 0.5 rödlök, skuren i ringar
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 4 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl finhackad gräslök eller dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bena ur den rökta fisken medan den är varm. Benen släpper lättare då. Smöra knäckebrödet. Lägg på bitar av fisk, paprika och rödlök. Häll försiktigt en äggula över. Strö på gräslök eller dill samt svartpeppar.

  2. 2

    Prova gärna att lägga skivad, kokt, kall färskpotatis på mackan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Krydda med nymalen svartpeppar efter smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar