Blomkålsris med färsbiffar

Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-06

Jätte gott och enkelt! Första gången jag gör blomkålsris och förbluffande gott. Populära köttfärsbullar med god smak som gjordes på ekologisk nötfärs istället för blandfärs

Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!

Blomkålsris med färsbiffar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 blomkålshuvud (1 kg)
  • Färsbiffar:
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl kapris, grovhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • brynt smör, rårörda lingon och kapris

Blomkålsris med färsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Smakrika köttfärsbiffar med vitlök och kapris tillsammans med eget blomkålsris, brynt smör och rårörda lingon. Lättlagat och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, vitlök, kapris, persilja, salt och peppar.
  2. Forma runda färsbiffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida i smör.
  3. Riv blomkålen till ett smul. Lägg ner i saltat kokande vatten ca 3 min. Sila av i ett durkslag.
  4. Servera med brynt smör, rårörda lingon och ev mer kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-06

Jätte gott och enkelt! Första gången jag gör blomkålsris och förbluffande gott. Populära köttfärsbullar med god smak som gjordes på ekologisk nötfärs istället för blandfärs

Cecilia

2016-02-15

Rolig och god variant på blomkål. Biffarna blev jättegoda och hela familjen tyckte om det!