Blomkålspaj med curry & kokos
  • Tid 30 min + tid i ugn
  • Ugn 200º

Blomkålspaj med curry & kokos

3.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
Pajdeg:
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk örtsalt
Fyllning:
  • 300 g blomkål
  • 1 äpple
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 banan
Äggstanning:
  • 4 finhackade soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 msk curry
  • 1 dl yoghurt, 3%
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
Topping:
  • 2 msk solrosfrön
  • 100 g getost eller fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg riset i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, kokos och örtsalt. Rör om. Häll smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter) och bred ut den med en sked. Förgrädda pajskalet ca 15 min.

  2. 2

    Skär blomkålen i bitar och koka mjuk. Skala och riv äpplet. Lägg äppelrivet i det förgräddade pajskalet. Lägg i blomkålen och strö över kokos. Skiva bananen tunt och fördela i pajskalet.

  3. 3

    Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet. Strö över solrosfrön och smulad ost. Grädda i ca 30 min tills äggstanningen stelnat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingeborg

    En paj som vi ständigt gör igen och igen. Fantastiskt god smakkombination.

  • jan larsson

    Gjorde den här pajen under helgen och den var fantastiskt god. Väldigt mycket smak. Trodde inte kombinationen skulle gå hem. Men det gjorde den.

  • Staffan Hansson

    Extremt vidrig paj. Pajskal på ris och ägg? Curry, kokos, soltorkade tomater och blomkål? Fattar inte vad jag tänkte när jag provade det här receptet. Kunde inte tvinga mig själv att äta eländet, än mindre tvinga mina barn att äta det. Smakade så illa så fick slänga skiten och beställa pizza istället.