Blomkålspaj med curry & kokos

Blomkålspaj med curry & kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 30 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk örtsalt
  • Fyllning:
  • 300 g blomkål
  • 1 äpple
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 banan
  • Äggstanning:
  • 4 finhackade soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 msk curry
  • 1 dl yoghurt, 3%
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 2 msk solrosfrön
  • 100 g getost eller fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg riset i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, kokos och örtsalt. Rör om. Häll smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter) och bred ut den med en sked. Förgrädda pajskalet ca 15 min.
  2. Skär blomkålen i bitar och koka mjuk. Skala och riv äpplet. Lägg äppelrivet i det förgräddade pajskalet. Lägg i blomkålen och strö över kokos. Skiva bananen tunt och fördela i pajskalet.
  3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet. Strö över solrosfrön och smulad ost. Grädda i ca 30 min tills äggstanningen stelnat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingeborg

2016-01-09

En paj som vi ständigt gör igen och igen. Fantastiskt god smakkombination.

jan larsson

2015-02-16

Gjorde den här pajen under helgen och den var fantastiskt god. Väldigt mycket smak. Trodde inte kombinationen skulle gå hem. Men det gjorde den.

Staffan Hansson

2015-01-24

Extremt vidrig paj. Pajskal på ris och ägg? Curry, kokos, soltorkade tomater och blomkål? Fattar inte vad jag tänkte när jag provade det här receptet. Kunde inte tvinga mig själv att äta eländet, än mindre tvinga mina barn att äta det. Smakade så illa så fick slänga skiten och beställa pizza istället.

Blomkålspaj med curry & kokos
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk örtsalt
  • Fyllning:
  • 300 g blomkål
  • 1 äpple
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 banan
  • Äggstanning:
  • 4 finhackade soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 msk curry
  • 1 dl yoghurt, 3%
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 2 msk solrosfrön
  • 100 g getost eller fetaost

Blomkålspaj med curry & kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 30 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg riset i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, kokos och örtsalt. Rör om. Häll smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter) och bred ut den med en sked. Förgrädda pajskalet ca 15 min.
  2. Skär blomkålen i bitar och koka mjuk. Skala och riv äpplet. Lägg äppelrivet i det förgräddade pajskalet. Lägg i blomkålen och strö över kokos. Skiva bananen tunt och fördela i pajskalet.
  3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet. Strö över solrosfrön och smulad ost. Grädda i ca 30 min tills äggstanningen stelnat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingeborg

2016-01-09

En paj som vi ständigt gör igen och igen. Fantastiskt god smakkombination.

jan larsson

2015-02-16

Gjorde den här pajen under helgen och den var fantastiskt god. Väldigt mycket smak. Trodde inte kombinationen skulle gå hem. Men det gjorde den.

Staffan Hansson

2015-01-24

Extremt vidrig paj. Pajskal på ris och ägg? Curry, kokos, soltorkade tomater och blomkål? Fattar inte vad jag tänkte när jag provade det här receptet. Kunde inte tvinga mig själv att äta eländet, än mindre tvinga mina barn att äta det. Smakade så illa så fick slänga skiten och beställa pizza istället.