Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka
  • Tid 30 min

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

3 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar