Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-28

Lättlagad värmande soppa.

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka:
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cream cheese
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 skivor bröd

Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran. Servera svampmackorna till soppan.

Tips

Blomkål eller broccoli, båda blir lika bra!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-09-28

Lättlagad värmande soppa.