Blanka knappar eller klubbor

Blanka knappar eller klubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 1 timme
18 st
  • 5.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • hushållsfärg
  • 15 droppar pepparmyntolja
  • 15 cm långa grillpinnar till klubborna

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp, tillsätt ättikspriten och sätt i en hushållstermometer. Koka på ganska stark värme tills termometern visar 150 grader, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt färg och pepparmyntsolja. Vicka lite på kastrullen så färgen blir jämnt fördelad. Var försiktig, smeten är het.

Knappar

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper till karameller/ knappar. Låt dem stelna. Förvara i burk med lock eller i plastpåse.

Klubbor

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspap­per och lägg en pinne en bit in i varje klick. Häll lite mer smet på pinnen. Låt klubborna stelna. Knyt en liten plastpåse om varje klubba. Förvara i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-10-25

Vad är pepparmyntsoljan till?

nina åsb

2013-10-25

sjukt goda klubbaaarna jag hillar detta

Blanka knappar eller klubbor
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • hushållsfärg
  • 15 droppar pepparmyntolja
  • 15 cm långa grillpinnar till klubborna

Blanka knappar eller klubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 1 timme
18 st

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp, tillsätt ättikspriten och sätt i en hushållstermometer. Koka på ganska stark värme tills termometern visar 150 grader, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt färg och pepparmyntsolja. Vicka lite på kastrullen så färgen blir jämnt fördelad. Var försiktig, smeten är het.

Knappar

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper till karameller/ knappar. Låt dem stelna. Förvara i burk med lock eller i plastpåse.

Klubbor

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspap­per och lägg en pinne en bit in i varje klick. Häll lite mer smet på pinnen. Låt klubborna stelna. Knyt en liten plastpåse om varje klubba. Förvara i rumstemperatur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-10-25

Vad är pepparmyntsoljan till?

nina åsb

2013-10-25

sjukt goda klubbaaarna jag hillar detta