Bjärekyckling korma med blomkålsris

Bjärekyckling korma med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Det här är superenkelt då kycklingen redan är kryddad. Till de indiska smakerna passar "vanligt" ris blandat med blomkålsris och gröna sojabönor. Allt smaksatt med ingefära och vitlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 920 g bjärekyckling korma
  • 2 gula lökar, strimlade
  • färsk koriander och limeklyftor
  • Blomkålsris
  • 3 dl jasminris
  • 150 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs blomkålsriset med ingefära, vitlök och sojabönor i olja tills bönorna har tinat, salta.
  2. Tillsätt det kokta riset och rör om. Koka upp såsen från kycklingförpackningen och lägg ner kyckling och lök. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 5 min. Servera till riset och toppa ev med koriander.

Servering

Gott att pressa över lite lime vid servering!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-01-15

Bytte ut färsk kyckling mot fryst, vet inte om det ställde till det i beställningen men jag fick inte med någon sås från kycklingförpackningen.

Bjärekyckling korma med blomkålsris
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 920 g bjärekyckling korma
  • 2 gula lökar, strimlade
  • färsk koriander och limeklyftor
  • Blomkålsris
  • 3 dl jasminris
  • 150 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 1 msk olivolja

Bjärekyckling korma med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Det här är superenkelt då kycklingen redan är kryddad. Till de indiska smakerna passar "vanligt" ris blandat med blomkålsris och gröna sojabönor. Allt smaksatt med ingefära och vitlök.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs blomkålsriset med ingefära, vitlök och sojabönor i olja tills bönorna har tinat, salta.
  2. Tillsätt det kokta riset och rör om. Koka upp såsen från kycklingförpackningen och lägg ner kyckling och lök. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 5 min. Servera till riset och toppa ev med koriander.

Servering

Gott att pressa över lite lime vid servering!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-01-15

Bytte ut färsk kyckling mot fryst, vet inte om det ställde till det i beställningen men jag fick inte med någon sås från kycklingförpackningen.