Berberbönor

Berberbönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?

Berberbönor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.13 g saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Berberbönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök glansig. Krydda mot slutet med saffran, honung, salt och peppar. Vänd ner bönor och ättiksprit och blanda väl. Serveras ljumma.

Tips

1 paket saffran väger 0,5 gram. Om man inte tycker om saffran kan man ersätta med en större mängd gurkmeja. Saffran ger smak och färg, gurkmeja bara färg.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-04-19

Ja, det ska var kokta bönor på burk.

C. Eriksson

2012-04-19

En undran bara, bönorna ska väl vara kokta?