Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Belugalinssallad med dill, chili & sötpotatis

4.12 (17 betyg)

Den här linssalladen med sötpotatis och chili är både raffinerad och lättlagad.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 dl belugalinser eller puylinser
  • 400 g sötpotatis skuren i 2 cm tjocka bitar
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
Dressing:
  • 0.5 citron, saft och finrivet skal
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja eller tamari
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 dl hackad dill + till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av och låt svalna något.

  3. 3

    Lägg sötpotatis, rödlök, chili och olivolja i en ugnsform. Rosta tills sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg, ca 20 min.

Dressing

  1. 1

    Blanda citron, olja, tamari, chilipulver och örtsalt till en dressing. Vänd ner linser och dill.

  2. 2

    Blanda sötpotatisen med linserna och häll upp i ett serveringsfat. Garnera med dillvippor.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Allis

    Fantastiskt god. Perfekt som vegetarisk huvudrätt med lite halloumi till.

  • Rune Betnér

    Jättegod sallad trots att jag inte hade japansk soja utan kinesisk. Ett fint alternativ till potatis, ris eller annat tillbehör