Bästa köttbullarna med pasta pesto
  • Tid 35 min

Bästa köttbullarna med pasta pesto

5 (2 betyg)

Klassiska köttbullar med god pasta pesto.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pasta
  • smör
  • 1 dl grön pesto
  • 0.5 dl grädde
  • cocktailtomat, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ströbröd med mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 5 min.

  2. 2

    Riv gul lök med grova sidan av rivjärnet. Lägg köttfärs och löken i bunken. Häll i salt och svartpeppar.

  3. 3

    Rör om noga. Forma små bollar med blöta händer. Häll pasta i kokande vatten, låt koka enligt förpackningen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fyll halva stekpannan med köttbullar och stek tills de är genomstekta.

  4. 4

    Gör likadant med resten. Häll av vattnet från pastan (be förälder om hjälp) och rör direkt ner pesto och grädde. Servera köttbullarna med pestopastan och tomater.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar