
Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé
Betyg (1-5):
Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g hel fläskfilé
- 3 dl hårt packad basilika
- 0.5 dl rosmarin
- 3 msk olivolja
- 2 msk strösocker
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
- 2 tomater, i klyftor
- 1 tunt strimlad rödlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 citron, i klyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
- Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Taut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.
Servering
Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor
Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé
Betyg (1-5):
Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
- Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Taut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.
Servering
Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-03-29
Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.
2012-03-28
Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-03-29
Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.
Lena
2012-03-28
Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?