Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  3. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(38)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  3. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(38)