Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  4. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Taut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl hårt packad basilika
  • 0.5 dl rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 300 g blandad sallad, t ex babyspenat, rucola, roman
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, i klyftor

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fläskfilé med smak och doft av färska örter. Passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa bort senor samt fetthinnorna på fläskfilén med en kniv. Blanda örter, olja (spara lite till stekning), salt och socker i en matberedare till en röra.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  4. Täck hela filén med röran. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 15 minuter. Taut köttet och låt det vila i cirka 10 minuter. Skär i skivor innan servering.

Servering

Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-29

Vad bra att du såg det! Köttet ska stekas först, sen på med örtröran och sist in i ugnen.

Lena

2012-03-28

Hej, ska man verkligen täcka filén med röran INNAN man steker?