Banh mi med asiatisk färs

Banh mi med asiatisk färs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Bánh mì är en vietnamesisk varm baguette. Här fyller vi den med picklad morot, rättika och vegetarisk färs som smaksatts med teriyakisås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 50 ml teriyakisås
  • salt
  • 4 minibaguetter, till servering
  • 1 salladslök, tunt skivad, till servering
  • färsk koriander, grovt skuren, till servering
  • Picklat
  • 300 g morot, skalade
  • 160 g rättika, Skalad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklat: Hyvla morötter och rättika med potatisskalare eller mandolin. Rör ihop 2 dl vatten med socker, ättiksprit och vänd ner grönsakerna.
  2. Stek färsen i olja i en stekpanna tills genomvarm. Tillsätt vitlök, ingefära och teriyakisås. Låt puttra ihopoch smaka ev av med salt.
  3. Värm bröden enligt anvisningenpå förpackningen. Fyll bröden med färs, picklade grönsaker,salladslök och koriander.

Tips

Tillsätt cayennepeppar/chiliflakes för mer hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Line

2021-11-29

Perfekt vardagsmat! 👌

Emmy

2021-05-16

Mycket snabblagat. Vi tyckte dock de picklade grönsakerna blev lite för söta eftersom färsen är lite söt. Lite hetta från chili (som tipsas om) behövs också.

Banh mi med asiatisk färs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 50 ml teriyakisås
  • salt
  • 4 minibaguetter, till servering
  • 1 salladslök, tunt skivad, till servering
  • färsk koriander, grovt skuren, till servering
  • Picklat
  • 300 g morot, skalade
  • 160 g rättika, Skalad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Banh mi med asiatisk färs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Bánh mì är en vietnamesisk varm baguette. Här fyller vi den med picklad morot, rättika och vegetarisk färs som smaksatts med teriyakisås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklat: Hyvla morötter och rättika med potatisskalare eller mandolin. Rör ihop 2 dl vatten med socker, ättiksprit och vänd ner grönsakerna.
  2. Stek färsen i olja i en stekpanna tills genomvarm. Tillsätt vitlök, ingefära och teriyakisås. Låt puttra ihopoch smaka ev av med salt.
  3. Värm bröden enligt anvisningenpå förpackningen. Fyll bröden med färs, picklade grönsaker,salladslök och koriander.

Tips

Tillsätt cayennepeppar/chiliflakes för mer hetta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Line

2021-11-29

Perfekt vardagsmat! 👌

Emmy

2021-05-16

Mycket snabblagat. Vi tyckte dock de picklade grönsakerna blev lite för söta eftersom färsen är lite söt. Lite hetta från chili (som tipsas om) behövs också.