Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad
  • Tid 30 min

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

4.14 (7 betyg)

Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g quornfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk neutral olja
Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ägg
Mango- och papayasallad:
  • 1 tärnad mango
  • 1 liten tärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 200 g böngroddar
  • 1.5 lime, pressad saft
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Panering

  1. 1

    Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.

  2. 2

    Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.

  4. 4

    Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia

    Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!