Bakad potatis med surimiröra

Bakad potatis med surimiröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bakad potatis är lätt att laga och gott att variera med olika fyllningar. Baka både sötpotatis och bakpotatis och servera båda två med en röra på surimi, salladslök och chili.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 4 bakpotatisar eller sötpotatisar
  • 200 g surimisticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 msk svarta sesamfrön
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick hål runtom i potatisarna och lägg på en ugnsplåt. Baka potatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka. 1 ½ tim för bakpotatis, 45 min för sötpotatis. Känn efter med en provsticka om de är klara.
  2. Blanda surimi, majonnäs, gräddfil, wasabi, salladslök (spara lite till garnering) och chili. Smaka av med salt.
  3. Snitta potatisarna, fyll med surimiröra och toppa med sesamfrön, chili, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.

Tips

Sötpotatis tar halva tiden i ugnen jämfört med bakpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Bakad potatis med surimiröra
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 bakpotatisar eller sötpotatisar
  • 200 g surimisticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 msk svarta sesamfrön
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Bakad potatis med surimiröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Bakad potatis är lätt att laga och gott att variera med olika fyllningar. Baka både sötpotatis och bakpotatis och servera båda två med en röra på surimi, salladslök och chili.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick hål runtom i potatisarna och lägg på en ugnsplåt. Baka potatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka. 1 ½ tim för bakpotatis, 45 min för sötpotatis. Känn efter med en provsticka om de är klara.
  2. Blanda surimi, majonnäs, gräddfil, wasabi, salladslök (spara lite till garnering) och chili. Smaka av med salt.
  3. Snitta potatisarna, fyll med surimiröra och toppa med sesamfrön, chili, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.

Tips

Sötpotatis tar halva tiden i ugnen jämfört med bakpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!