Krämig potatiscurry
  • Tid 25 min

Krämig potatiscurry

4.89 (9 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
Till servering
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.

  2. 2

    Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta

    Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.