
Krämig potatiscurry
Betyg (1-5):
Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl basmatiris
- 700 g sötpotatis
- 2 schalottenlök, strimlade
- 1 msk olja
- 2 msk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 70 g babyspenat
- Till servering
- 1 dl salta jordnötter
- 1 kruka färsk koriander
- 1 lime, i klyftor
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
- Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
- Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.
Krämig potatiscurry
Betyg (1-5):
Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber.
- Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10–15 min. Smaka av med salt.
- Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-20
Verkar mycket god
2017-04-21
Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kjell
2019-11-20
Verkar mycket god
Margareta
2017-04-21
Supergoda smaker. Det gäller att inte koka för länge så att sötpotatisen blir mosig.