Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

2.73 (15 betyg)

Kyckling med rostad vitlökscrème fraiche och fruktig sallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g bacon
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
Äppelsallad:
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 100 g ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
Till servering:
  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • rostad vitlök och timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta. Rosta mitt i ugnen 30 min.

Kyckling

  1. 1

    Linda bacon runt varje kycklinglårfilé. Peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min

Äppelsallad

  1. 1

    Vänd ihop äpple, solrosfrön och ärtskott med olja och vinäger.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta solroskärnorna i en torr het panna. Men var alert, de bränns lätt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar