Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kyckling med rostad vitlökscrème fraiche och fruktig sallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g bacon
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Äppelsallad:
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 100 g ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
  • Till servering:
  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • rostad vitlök och timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta. Rosta mitt i ugnen 30 min.

Kyckling

  1. Linda bacon runt varje kycklinglårfilé. Peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Äppelsallad

  1. Vänd ihop äpple, solrosfrön och ärtskott med olja och vinäger.

Tips

Rosta solroskärnorna i en torr het panna. Men var alert, de bränns lätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 150 g bacon
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Äppelsallad:
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 100 g ärtskott
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
  • Till servering:
  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • rostad vitlök och timjan

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kyckling med rostad vitlökscrème fraiche och fruktig sallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över olivolja. Salta. Rosta mitt i ugnen 30 min.

Kyckling

  1. Linda bacon runt varje kycklinglårfilé. Peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Äppelsallad

  1. Vänd ihop äpple, solrosfrön och ärtskott med olja och vinäger.

Tips

Rosta solroskärnorna i en torr het panna. Men var alert, de bränns lätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!