Baconlindad järpe med primörer

Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  3. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  4. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  5. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!

Baconlindad järpe med primörer
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 4 bröd av bake-off-typ
  • 0.5 tsk salt

Baconlindad järpe med primörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
  3. Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
  4. Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
  5. Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-11

Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!