Baconlindad järpe med primörer
Baconlindad järpe med primörer
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Baconlindad järpe med primörer

3.46 (13 betyg)

Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 90 g bacon
  • 160 g ansad grön sparris
  • 6 palsternackor i tunna stavar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 80 g ansade rädisa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 4 bröd av bake-off-typ
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.

  2. 2

    Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.

  3. 3

    Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.

  4. 4

    Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.

  5. 5

    Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.
Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar