
Baconlindad järpe med primörer
Betyg (1-5):
Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 500 g nötfärs
- 0.5 tsk svartpeppar
- 90 g bacon
- 160 g ansad grön sparris
- 6 palsternackor i tunna stavar
- 1 tsk olivolja
- 1 msk honung
- 80 g ansade rädisa
- 3 msk olivolja
- 1 tsk pressad vitlöksklyfta
- 4 bröd av bake-off-typ
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
- Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
- Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
- Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.
Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.
Baconlindad järpe med primörer
Betyg (1-5):
Rostad palsternacka och sparris med baconfärsrullar och vitlöksbröd.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Rulla färsen till fingertjocka rullar. Salta och peppra. Linda bacon runt varje rulle.
- Lägg sparris och palsternacka på en plåt och ringla över olja, honung och salt. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter. Blanda sedan med rädisorna.
- Stek färsrullarna 7-8 minuter runt om.
- Blanda olja, vitlök och salt. Skär en skåra i bröden och fyll med vitlöksoljan. Grädda i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera färsrullarna med grönsakerna och vitlöksbröden.
Tips

Stek färsrullarna samtidigt med grönsakerna i ugnen.<br>Grädda bröden med en bit ost i. Tryck ner den färdiga färsrullen, toppa med ketchup.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-06-11
Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cecilia
2019-06-11
Kommer göra denna rätt många gånger! Jättegott!