Bacon- och färsfyllda paprikor

Bacon- och färsfyllda paprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Paprikan får en riktigt mustig och intensiv smak i ugnen tillsammans med den smakrika fyllningen. Ett bra inslag på buffén!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 4 paprikor
  • 75 g strimlat bacon
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 2 msk riven ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Dela paprikorna på längden och ta ur kärnorna. Förväll paprikorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av och ställ dem i en ugnsform.
  3. Fräs bacon, färs och lök i fettet. Smaka av med salt och kryddor.
  4. Fyll paprikorna med färsblandningen. Strö osten över. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bacon- och färsfyllda paprikor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 paprikor
  • 75 g strimlat bacon
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan eller tsk torkad
  • 2 msk riven ost
  • 1 tsk salt

Bacon- och färsfyllda paprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Paprikan får en riktigt mustig och intensiv smak i ugnen tillsammans med den smakrika fyllningen. Ett bra inslag på buffén!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Dela paprikorna på längden och ta ur kärnorna. Förväll paprikorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av och ställ dem i en ugnsform.
  3. Fräs bacon, färs och lök i fettet. Smaka av med salt och kryddor.
  4. Fyll paprikorna med färsblandningen. Strö osten över. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!