Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatiska potatisplättar med avokadotopping
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Avokadotopping
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt

Asiatiska potatisplättar med avokadotopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Potatisplättar med chili som toppas med avokado, koriander, lime och sesamolja, Perfekta att bjuda på som förätt.

Tillagningstid: 35 min
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i bitar. Mixa slätt i en matberedare monterad med kniv. Sila av det mixade i en finmaskig sil och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda potatisen med potatismjöl, salladslök, chili och salt. Hetta upp olja i en plättlagg eller stekpanna.
  2. Klicka ut smeten och platta ut till plättar med stekspaden. Stek tills de är krispiga och har fin färg på båda sidor. Blanda ingredienserna till toppingen. Toppa plättarna med avokadoblandningen.

Tips

Servera en soppa till om du vill servera som huvudrätt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!