Asiatiska kycklingpannkakor
  • Tid 30 min

Asiatiska kycklingpannkakor

4.5 (2 betyg)

Glutenfria pannkakor fyllda med en smakrik kycklingröra. Pressa över lite lime vid servering.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl rismjöl
  • 5 dl risdryck
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • krispsallad, till servering
  • 1 lime, till servering
Fyllning:
  • 0.5 grillad kyckling
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander, grovhackad (stjälk och blad)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop rismjöl med hälften av risdrycken. Tillsätt äggen, resten av risdrycken och salt. Vispa till en jämn smet och låt smeten stå ca 10 min innan gräddning.

  2. 2

    Plocka kycklingköttet från benen och blanda med resten av ingredienserna till fyllningen.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och grädda pannkakorna till fin färg.

  4. 4

    Servera pannkakorna med salladsblad och fyllningen. Klyfta limen och pressa över.

Servering

Servera gärna med sesammajonnäs eller sweet chilisås.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar