Asiatisk fisksoppa med citrongräs
  • Tid 40 min

Asiatisk fisksoppa med citrongräs

3.29 (17 betyg)

Fräsch och matig fisksoppa med mycket grönt och citrussmak.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 0.5 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i kuber och salta. Skala och tärna potatis. Skär morot och purjolök i supertunna tändsticks liknande strimlor.

  2. 2

    Lägg potatis, halva purjolöken, vatten, citrongräs och buljongtärningar i en bred kastrull. Koka tills potatisen är mjuk ca 5 min. Mixa soppan slät.

  3. 3

    Häll i grädde och lägg i fisken precis innan det börjar koka. Täck fisken med strimlad morot, purjolök och lägg på locket. Dra av från värmen och låt stå 5 min så grönsakerna ångas något mjuka. Servera toppad med färsk koriander.

Servering

Skär grönsakerna i tunna skivor om stavar är svårt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lura i barnen lite mer grönt och mixa ner alla grönsakerna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emelie

    Hade även i chili!

  • Emelie

    Tog kokosmjölk istället för grädde och la till spenatblad vid servering. Supergott!