Asiatisk fisksoppa med citrongräs

Asiatisk fisksoppa med citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Fräsch och matig fisksoppa med mycket grönt och citrussmak.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g vit fisk
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 0.5 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och salta. Skala och tärna potatis. Skär morot och purjolök i supertunna tändsticks liknande strimlor.
  2. Lägg potatis, halva purjolöken, vatten, citrongräs och buljongtärningar i en bred kastrull. Koka tills potatisen är mjuk ca 5 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och lägg i fisken precis innan det börjar koka. Täck fisken med strimlad morot, purjolök och lägg på locket. Dra av från värmen och låt stå 5 min så grönsakerna ångas något mjuka. Servera toppad med färsk koriander.

Servering

Skär grönsakerna i tunna skivor om stavar är svårt.

Tips

Lura i barnen lite mer grönt och mixa ner alla grönsakerna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2017-03-26

Hade även i chili!

Emelie

2017-03-26

Tog kokosmjölk istället för grädde och la till spenatblad vid servering. Supergott!

Asiatisk fisksoppa med citrongräs
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g vit fisk
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 0.5 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Asiatisk fisksoppa med citrongräs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Fräsch och matig fisksoppa med mycket grönt och citrussmak.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och salta. Skala och tärna potatis. Skär morot och purjolök i supertunna tändsticks liknande strimlor.
  2. Lägg potatis, halva purjolöken, vatten, citrongräs och buljongtärningar i en bred kastrull. Koka tills potatisen är mjuk ca 5 min. Mixa soppan slät.
  3. Häll i grädde och lägg i fisken precis innan det börjar koka. Täck fisken med strimlad morot, purjolök och lägg på locket. Dra av från värmen och låt stå 5 min så grönsakerna ångas något mjuka. Servera toppad med färsk koriander.

Servering

Skär grönsakerna i tunna skivor om stavar är svårt.

Tips

Lura i barnen lite mer grönt och mixa ner alla grönsakerna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2017-03-26

Hade även i chili!

Emelie

2017-03-26

Tog kokosmjölk istället för grädde och la till spenatblad vid servering. Supergott!