Aprikos- och rödlökschutney

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aprikos- och rödlökschutney
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!