Äppelmos

Äppelmos

5 (1 betyg)

  • Ingredienser 4

Ingredienser

5 dl
  • 1 kg äpplen (ca 7 medelstora)
  • 1 dl vatten
  • 1 krm ev askorbinsyra
  • 2 dl strösocker (170 g)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj äpplena. Ta bort blomfäste och stjälk. Skär äpplena i klyftor.

  2. 2

    Koka äppelklyftorna mjuka i vattnet, ca 10 min. Passera genom finmaskig sil eller passerkvarn.

  3. 3

    Rör ut askorbinsyran i lite av moset och rör ner det. Tillsätt sockret. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt någon av följande smaksättningar koka med moset: ½ vaniljstång, delad på längden, 1 tsk grovkrossad kardemumma eller 2 kanelstänger. 1–2 tsk färskriven ingefära kan gärna tillsättas när moset har kokat färdigt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar