Äppelchips
  • Ugn 100º

Äppelchips

4.06 (18 betyg)

  • Ingredienser 2
  • Ugnstemperatur 100º

Ingredienser

1 sats
  • äpplen
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj äpplena. Skär dem i millimetertunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sikta över rikligt med florsocker. Sätt in dem i knappt 100°C ugnsvärme. Två plåtar kan sättas in samtidigt. Låt dem byta plats efter halva tiden. Torktid ca 4 tim. Förvara chipsen torrt.

  2. 2

    Servera som tilltugg, t ex till en bål, eller till desserter, t ex sorbet eller soppa.

Tål inte allt?

  1. 1

    Receptet är utan mjölk, gluten, ägg och laktoslågt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Varför socker på? Torkade äpplen är söta och goda i sig själv.

  • Eva

    Gott