Äppel- och päronmuffins
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Äppel- och päronmuffins

5 (1 betyg)

Mumsiga muffins bakade på höstens skörd av både äpplen och päron. Dessutom kryddade med kardemumma!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 stycken
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 litet päron
  • 1 litet äpple
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och muscovadosocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten.

  2. 2

    Kärna ur och tärna äpple och päron. Blanda tärningarna med muscovadosocker och kardemumma och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i 12 stadiga muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 13 min tills de har fått fin färg. Prova med en sticka att de inte är kladdiga.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar