Äppel- och mozzarellacaprese
  • Tid 15 min

Äppel- och mozzarellacaprese

5 (1 betyg)

Äpplen, mozzarella och mandlar. Smart, smidig och supergod förrätt.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 3 svenska äpplen
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp saltat vatten i en kastrull och skär äpplena i tunna skivor, helst med mandolin. Pressa citronsaft över äppelskivorna.

  2. 2

    Lägg ner äppelskivorna i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Varva äppelskivor och mozzarella bruten i bitar på fyra tallrikar.

  3. 3

    Hacka mandlarna grovt och stek i torr panna till fin färg. Salta. Vid servering, ringla över rikligt med olja, salta, peppra och toppa med ärtskott.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar