Äppel- och mozzarellacaprese

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Äpplen, mozzarella och mandlar. Smart, smidig och supergod förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 svenska äpplen
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ärtskott

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och skär äpplena i tunna skivor, helst med mandolin. Pressa citronsaft över äppelskivorna.
  2. Lägg ner äppelskivorna i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Varva äppelskivor och mozzarella bruten i bitar på fyra tallrikar.
  3. Hacka mandlarna grovt och stek i torr panna till fin färg. Salta. Vid servering, ringla över rikligt med olja, salta, peppra och toppa med ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg
Betyg
(26)
Äppel- och mozzarellacaprese
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 svenska äpplen
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl skalade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ärtskott

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Äpplen, mozzarella och mandlar. Smart, smidig och supergod förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en kastrull och skär äpplena i tunna skivor, helst med mandolin. Pressa citronsaft över äppelskivorna.
  2. Lägg ner äppelskivorna i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Varva äppelskivor och mozzarella bruten i bitar på fyra tallrikar.
  3. Hacka mandlarna grovt och stek i torr panna till fin färg. Salta. Vid servering, ringla över rikligt med olja, salta, peppra och toppa med ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskost med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

Betyg
Betyg
(26)