Aperitif med endive och ädelost

Aperitif med endive och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Endiveblad toppade med rabarbermarmelad och roquefortost. Så gott och perfekt att bjuda på som tilltugg. Recept ur kokboken "Au Pif" av Emma Hamberg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g små rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 endiver
  • 120 g roquefortost

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär i tunna skivor. Smält sockret i en liten kastrull under omrörning tills det blir ljusbrunt och flytande.
  2. Låt det koka ihop på låg värme ca 3 min. Rabarbern ska inte koka sönder. Låt kallna helt.
  3. Plocka endivebladen och lägg ut på ett serveringsfat. Klicka på lite marmelad och toppa med en bit ost. Servera som tilltugg till drinken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aperitif med endive och ädelost
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 300 g små rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 endiver
  • 120 g roquefortost

Aperitif med endive och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Endiveblad toppade med rabarbermarmelad och roquefortost. Så gott och perfekt att bjuda på som tilltugg. Recept ur kokboken "Au Pif" av Emma Hamberg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär i tunna skivor. Smält sockret i en liten kastrull under omrörning tills det blir ljusbrunt och flytande.
  2. Låt det koka ihop på låg värme ca 3 min. Rabarbern ska inte koka sönder. Låt kallna helt.
  3. Plocka endivebladen och lägg ut på ett serveringsfat. Klicka på lite marmelad och toppa med en bit ost. Servera som tilltugg till drinken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!