Apelsinmarmelad med saffran
  • Tid 40 min + tid att kallna

Apelsinmarmelad med saffran

0 (0 betyg)

Att koka egen marmelad är både mysigt och gott. Marmeladen kan också bli den perfekta gåbortpresenten i advents- och juletid!

  • Tillagningstid 40 min + tid att kallna
  • Ingredienser 3

Ingredienser

  • 800 g apelsiner
  • 5 dl syltsocker
  • 0.5 g saffran
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på. Ta bort ev kärnor. Mixa 2/3 av apelsinerna till ett grovt hack i en matberedare.

  2. 2

    Lägg all frukt i en tjockbottnad kastrull. Häll på socker och saffran och låt puttra tills apelsinen är mjuk, ca 30 min. Rör då och då. Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan på med marmelad ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar