Ångad sej med mockamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mockamole är som guacamole fast utan avokado, denna gjord på svenska gröna ärter, lime, vitlök, koriander och chili. Så gott till den ångade fisken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccoli, i stora buketter
  • 1 tsk flingsalt
  • 800 g sejfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, till servering
  • Mockamole
  • 5 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna potatisen och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 10 min. Lägg in broccolibuketterna bredvid och rosta ytterligare 15 min. Salta.
  2. Salta fiskbitarna. Koka upp en bottenfylld kastrull med vatten och ånga fisken i en sil ca 8 min under lock (gör ev i två omgångar om det blir trångt i silen).

Mockamole

  1. Mixa ärterna med lime, vitlök, koriander, chili och olja. Smaka av med salt (krämen ska vara ganska syrlig).
  2. Servera fisken med potatis, broccoli och mockamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccoli, i stora buketter
  • 1 tsk flingsalt
  • 800 g sejfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, till servering
  • Mockamole
  • 5 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Ångad sej med mockamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mockamole är som guacamole fast utan avokado, denna gjord på svenska gröna ärter, lime, vitlök, koriander och chili. Så gott till den ångade fisken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna potatisen och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 10 min. Lägg in broccolibuketterna bredvid och rosta ytterligare 15 min. Salta.
  2. Salta fiskbitarna. Koka upp en bottenfylld kastrull med vatten och ånga fisken i en sil ca 8 min under lock (gör ev i två omgångar om det blir trångt i silen).

Mockamole

  1. Mixa ärterna med lime, vitlök, koriander, chili och olja. Smaka av med salt (krämen ska vara ganska syrlig).
  2. Servera fisken med potatis, broccoli och mockamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)