Ångad sej med mockamole

Ångad sej med mockamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mockamole är som guacamole fast utan avokado, denna gjord på svenska gröna ärter, lime, vitlök, koriander och chili. Så gott till den ångade fisken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccoli, i stora buketter
  • 1 tsk flingsalt
  • 800 g sejfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, till servering
  • Mockamole
  • 5 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna potatisen och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 10 min. Lägg in broccolibuketterna bredvid och rosta ytterligare 15 min. Salta.
  2. Salta fiskbitarna. Koka upp en bottenfylld kastrull med vatten och ånga fisken i en sil ca 8 min under lock (gör ev i två omgångar om det blir trångt i silen).

Mockamole

  1. Mixa ärterna med lime, vitlök, koriander, chili och olja. Smaka av med salt (krämen ska vara ganska syrlig).
  2. Servera fisken med potatis, broccoli och mockamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ångad sej med mockamole
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g broccoli, i stora buketter
  • 1 tsk flingsalt
  • 800 g sejfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, till servering
  • Mockamole
  • 5 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Ångad sej med mockamole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mockamole är som guacamole fast utan avokado, denna gjord på svenska gröna ärter, lime, vitlök, koriander och chili. Så gott till den ångade fisken.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna potatisen och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 10 min. Lägg in broccolibuketterna bredvid och rosta ytterligare 15 min. Salta.
  2. Salta fiskbitarna. Koka upp en bottenfylld kastrull med vatten och ånga fisken i en sil ca 8 min under lock (gör ev i två omgångar om det blir trångt i silen).

Mockamole

  1. Mixa ärterna med lime, vitlök, koriander, chili och olja. Smaka av med salt (krämen ska vara ganska syrlig).
  2. Servera fisken med potatis, broccoli och mockamole.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!