
Amaranthgröt
Betyg (1-5):
Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.
Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
- 10 finhackade torkade aprikoser
- 5 dl vatten
- 2 dl amarantfrön
- 5 dl vatten
- 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
- 2 msk rivet apelsinskal
- 1 msk pressad apelsin
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- färska bär
Gör så här
- Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
- Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
- Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
- Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
- Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.
Servering
Servera gröten med
färska bär.
Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.
Amaranthgröt
Betyg (1-5):
Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.
Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Gör så här
- Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
- Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
- Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
- Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
- Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.
Servering
Servera gröten med
färska bär.
Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!