Alvins fruktsallad med crunch

Alvins fruktsallad med crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Alvins fruktsallad går bra att göra med vilka frukter du än har hemma.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 1 äpple
  • 0.5 liten vattenmelon
  • 0.5 honungs- eller nätmelon
  • 125 g färska hallon
  • 125 g färska björnbär
  • Nötcrunch
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl krossade valnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 0.5 dl flagad mandel
  • 0.5 dl krossat linfrö
  • 0.5 dl vallmofrö
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm mortlad kardemumma
  • 2 msk honung
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla frön, nötter och kryddor. Strö ut på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen tills de är gyllene och doftande. Låt svalna något.
  2. Ringla över honung och krama runt med nötblandningen. Fördela på plåten igen och rosta ytterligare ca 10 min. Låt torka på plåten.
  3. Skär äpple och meloner i jämnstora bitar. Vänd varsamt runt med de färska bären.
  4. Servera salladen med crunch och lättvispad grädde.

Tips

Alvins crunch funkar som lördagsgodis. Gör extra mycket och förvara i glasburk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alvins fruktsallad med crunch
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 äpple
  • 0.5 liten vattenmelon
  • 0.5 honungs- eller nätmelon
  • 125 g färska hallon
  • 125 g färska björnbär
  • Nötcrunch
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl krossade valnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 0.5 dl flagad mandel
  • 0.5 dl krossat linfrö
  • 0.5 dl vallmofrö
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm mortlad kardemumma
  • 2 msk honung
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Alvins fruktsallad med crunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Alvins fruktsallad går bra att göra med vilka frukter du än har hemma.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla frön, nötter och kryddor. Strö ut på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen tills de är gyllene och doftande. Låt svalna något.
  2. Ringla över honung och krama runt med nötblandningen. Fördela på plåten igen och rosta ytterligare ca 10 min. Låt torka på plåten.
  3. Skär äpple och meloner i jämnstora bitar. Vänd varsamt runt med de färska bären.
  4. Servera salladen med crunch och lättvispad grädde.

Tips

Alvins crunch funkar som lördagsgodis. Gör extra mycket och förvara i glasburk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!