Ajvarkyckling
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Ajvarkyckling

3.13 (45 betyg)

Marinerad kycklinglårfilé med ugnsrostad potatis och machesallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g machésallad
  • 250 g skivade rädisa
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225 grader.

  2. 2

    Dela potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i 20 minuter.

  3. 3

    Lägg kyckling och ajvar i en skål. Salta, peppra och blanda ordentligt. Ugnsstek/grilla kycklingen cirka 15 minuter.

  4. 4

    Blanda ihop machesalladen med rädisor och ringla över olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rör ihop en klick ajvar med crème fraiche, yoghurt eller majonnäs! Snabbt och gott till grillat!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar