Äggsallad med brynt smör, pinjenötter och löjrom
  • Tid 25 min

Äggsallad med brynt smör, pinjenötter och löjrom

4.2 (5 betyg)

Härlig äggsallad med milda smaker som tillsammans bildar en ljuvlig symfoni (brynt smör är en av framgångsfaktorerna!).

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 50 g löjrom eller annan rom
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj av i kallt vatten och skala direkt. Ansa och skiva sparrisen i tunna skivor på snedden. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.

  2. 2

    Lägg sparrisen i ett durkslag och häll kokande vatten över så de blir lätt varma. Smält smöret i en kastrull tills det skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och häll i vinägern.

  3. 3

    Hacka ägget grovt och vänd varsamt runt med sparris, pinjenötter, gräslök och salt. Skeda upp i små serveringsglas och häll över det brynta varma smöret. Toppa med löjrom och garnera med gräslök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar