Äggpasta till tortellini
  • Tid 50 min

Äggpasta till tortellini

2.71 (7 betyg)

Det är alltid godare att göra själv, dessutom blir det vackert och personligt. Imponera gästerna med hemmagjord pasta.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 2

Ingredienser

8 portioner
  • 7 dl vetemjöl, helst durumvete
  • 4 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll upp mjölet i en hög på ett bakbord. Knäck äggen ner i en skål, gör en grop i mjölet och häll i äggen.

  2. 2

    Rör ihop ägg och mjöl med en gaffel. Knåda sedan degen mycket väl tills den är elastisk och lätt släpper arbetsytan utan att gå sönder. Det gäller att lägga tid på knådningen, det gör pastan lättare att hantera. Eventuellt kan du behöva mer mjöl för att få rätt resultat.

  3. 3

    Täck degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.

  4. 4

    Det går också att blanda ingredienserna i en matberedare och köra degen slät och elastisk cirka 1 minut.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar