Äggcocotte med varmrökt lax
  • Tid 40 min
  • Ugn 150º

Äggcocotte med varmrökt lax

3.38 (8 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 75 g riven västerbottensost
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 1 tsk neutral olja, till formarna
  • 200 g varmrökt lax
  • dill och citron till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt ihop ägg, äggulor, grädde, mjölk, salt och peppar. Tillsätt ost och purjolök.

  2. 2

    Häll smeten i 4 inoljade cocotteformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Lägg en bit lax ovanpå och garnera med dill och citron. Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar