Ädelostpasta med skinka och päron
  • Tid 30 min

Ädelostpasta med skinka och päron

4 (1 betyg)

Krämig pasta med ädelost och skinka

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 1 päron, tunt skivat
  • svartpeppar
Till servering
  • 3 morötter, rivna
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl under vispning. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en slät sås. Sjud under vispning till en krämig sås.

  2. 2

    Smula ner ädelost och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut på svag värme.

  3. 3

    Fräs skinka, purjolök och sockerärtor hastigt i några droppar olja och vänd runt med pastan och såsen. Smaka av med salt.

  4. 4

    Toppa med päron och nymalen svartpeppar. Servera med rivna morötter.

Servering

Rivna morötter
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar