Pumpakaka
  • Tid 20 min + tid i ugn
  • Ugn 175º

Pumpakaka

4.33 (9 betyg)

Underbart tung kaka som är ljuvlig till eftermiddagsfikat.

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4.5 dl grovriven butternutpumpa
  • 1.5 dl neutral olja
Topping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g cream cheese
  • pumpakärnor, torrostade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

  2. 2

    Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Topping:

  1. 1

    Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skala pumpan med en vass kniv och riv på grova sidan av rivjärnet!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Arja

    Snarare en fråga: önskar att man kunde använda nåt glutenfritt mjöl, går det?

  • Maren

    Jättegod och enkelt att baka!

  • Mj

    Går det att använda "vanlig halloweenpumpa"?

  • Marie

    Supersmarrig!!!