Mustaschkampen 2021

Coop är stolt huvudpartner för Mustaschkampen för tredje året i rad och aldrig tidigare har det varit viktigare att sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till insamlingen även i år!

Tack vare våra kunder och medlemmar slog Coop rekord under förra årets insamling. Sammanlagt kunde vi bidra med över två miljoner kronor till Prostatacancerförbundet – en ökning jämfört med 2019.

Vi hoppas att ni vill vara med och bidra även i år. För varje såld Coop-produkt med mustaschdesign går en krona oavkortat till forskningen. Du kan också bidra genom att köpa en pin eller reflex i din Coop-butik.

Om Mustaschkampen och prostatacancer

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj som bidrar till forskning och sprider kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer.

Mustaschkampen arrangeras för att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer och att samla in pengar till forskning, utveckling och opinionsbildning för en bättre prostatacancervård. 

Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom är fortfarande inte något som är allmänt känt. Generellt har män svårt att tala om, och undviker gärna information om sjukdomar. Det är en av anledningarna till att svenska folket inte vet att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Idag lever över 120 000 män i Sverige med diagnosen.

Om prostatacancer upptäcks tidigt går den att bota. Därför är det så viktigt att alla män över 50 år tar PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas på vårdcentralen. Trots att sjukdomen är så vanlig och att den går att bota om den upptäcks tidigt är det många män som undviker att testa sig.

Läs mer om Mustaschkampen

Följande produker ingår i Mustaschkampen 2021:

Coop Apelsinjuice utan fruktkött 100 cl

Coop Corn flakes 500 g

Coop Granola med nötter 450 g

Coop Crunchy naturell 750 g

Coop Kolsyrat vatten citron 150 cl

Coop Kolsyrat vatten natur 150 cl

Coop Toast original 1000 g

Coop Tunt knäckebröd råg 250 g

Coop Säsongsmix 70 g

Coop Morötter 1 kg

Coop Potatis små fina 1 kg

Coop Röda vindruvor 500 g

Om du handlar online på coop.se och får en ersättningsvara för dessa varor är du fortfarande med och birdrar till Prostatacancerförbundet.