Återvinn förpackningar och tjäna poäng

I januari 2021 inledde Coop ett samarbete med återvinningsappen Bower för att uppmuntra till ökad återvinning av våra förpackningar.

Mellan januari och maj har våra kunder och medlemmar totalt pantat 397 780 av Coops egna varumärken Coop, Xtra och Änglamark med Bowerappen. Unika användare har ökat från 3890 till 24 480 som i snitt återvinner över 16 förpackningar per person och tjänar pantpoäng i appen.

Tillsammans har våra kunder och medlemmar sparat 17 ton koldioxid och därmed bidragit till en mer hållbar konsumtion. Förpackningar har ett värde och materialet kan användas flera gånger.

Du som Coop-medlem tjänar dubbla poäng när du pantar Coops egna varumärken Coop, Xtra och Änglamark med Bowerappen. Bower-poängen registreras i appen och kan omvandlas till kuponger, pengar eller skänkas till välgörenhet som exempelvis Vi Skogen eller We Effect.

För att panta dina förpackningar, gör såhär:

  1. Ladda ner Bowerappen.
  2. Scanna EAN-koden när du återvinner dina förpackningar vid återvinningsstationen. Du som bor i flerfamiljshus med miljörum kan ansluta miljörummet som en återvinningsanläggning i appen eller om din kommun erbjuder sorteringskärl med flera fack vid din tomt. Mer info finns på getbower.com
  3. Nu samlar du poäng!