Återvinn förpackningar och tjäna poäng

I januari 2021 inledde Coop ett samarbete med återvinningsappen Bower för att uppmuntra till ökad återvinning av våra förpackningar. Nu har våra kunder och medlemmar återvunnit över en miljon förpackningar under Coops egna varumärken.

Från januari 2021 har våra kunder och medlemmar totalt pantat över en miljon förpackningar av Coops egna varumärken Coop, Xtra och Änglamark med Bowerappen. Unika användare har ökat från några tusen till över 38 000 som i snitt återvinner cirka 28 förpackningar per person och tjänar Bower-poäng i appen.

Tillsammans har våra kunder och medlemmar sparat 38 ton koldioxid och därmed bidragit till en mer hållbar konsumtion. Förpackningar har ett värde och materialet kan användas flera gånger.

Du som Coop-medlem tjänar dubbla poäng när du pantar Coops egna varumärken Coop, Xtra och Änglamark med Bowerappen. Bower-poängen registreras i appen och kan omvandlas till kuponger, pengar eller skänkas till välgörenhet som exempelvis Vi Skogen eller We Effect.

För att panta dina förpackningar, gör såhär:

  1. Ladda ner Bowerappen.
  2. Scanna EAN-koden när du återvinner dina förpackningar vid återvinningsstationen. Du som bor i flerfamiljshus med miljörum kan ansluta miljörummet som en återvinningsanläggning i appen eller om din kommun erbjuder sorteringskärl med flera fack vid din tomt. Mer info finns på getbower.com
  3. Nu samlar du poäng!