Topp tre på ekologiskt i Coop Nord

Försäljningen av ekologiska varor i Coop Nord gick starkt under 2017. De tre butiker som har högst ekologisk försäljning i Coop Nords tre län är Coop Ålidhem, Själevad och Frösön.

Ungefär var femte vara som såldes på Coop Ålidhem var ekologisk. Ekoandelen på Coop Ålidhem ligger därmed betydligt högre än genomsnittet på den svenska dagligvarubranschen som uppgick till 7,3 procent under förra året enligt Ekowebbs marknadsundersökning.

Topp 3 ekoförsäljning i Coop Nord:

Coop Ålidhem: 19%

Coop Själevad: 14,3%

Coop Frösön: 11,3% 

– Att kunderna lägger så mycket ekologiska varor i kundkorgarna är väldigt roligt! Vi på Coop fortsätter nu arbetet med att förbättra vårt ekologiska och lokala sortiment i butikerna så att det blir ännu enklare för våra kunder att fatta ett grönt beslut, säger Louise König, hållbarhetschef Coop Sverige.

- I Coop Nords butiker lyfter vi ekologiska och norrländska varor som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord. Vi är glada att så många kunder väljer att handla hållbart.

Barnmat, ägg och olja mest populära
När det gäller produktkategorier är det precis som tidigare år barnmat som är storsäljaren. Även ägg, olja och vinäger placerar sig i topp på listan. Coop fortsatte breddningen av sitt ekologiska sortiment med nya produkter. Under förra året lanserade Coops egna varumärke Änglamark bland annat nya inlagda sillar, blåmusslor och fryst falafel.