Coop Nords innovativa onlinesatsning

En ny spännande onlinelösning testas just nu i Stöcke, 15 km utanför Umeå. I ett samarbete med Mötesplats Stöcke, ett gräsrotsinitiativ av Stöckeborna, levererar Coop Nord varje dag matkassar som beställts via coop.se, till det nybyggda allaktivitetshuset. Kunderna hämtar sedan sina matkassar i allaktivitetshusets restaurang.

Maja Palm och Magnus Häggström hämtar sina beställda matkassar av Zana Abdulkader i Mötesplats Stöckes restaurang. Foto: Mötesplats Stöcke

– Det här är en helt ny, innovativ lösning som utgår från Stöckebornas önskan och behov, berättar Joakim Fors, Affärsutvecklingschef Coop Nord, som varit med och utvecklat tjänsten. Coop Nord vill finnas där våra medlemmar och kunder finns och onlinesatsningen i Stöcke är ett exempel på hur online kan anpassas för att möta landsbygdens behov.

 

Genom engagemang, delaktighet och medskapande har Stöckeborna utformat en mötesplats med många funktioner som idrottshall, mötesrum, ungdomsgård, gym, kontorslokaler och restaurang. Det här är Coop Nords första externa Hämta. Lösningen bygger på Hämta med bil, där kunden beställer på coop.se/handla och sedan väljer Mötesplats Stöcke.


Maria Bergstén, projektledare Mötesplats Stöcke

– Det började för sju år sedan som ett initiativ av oss som bor här, då mycket har lagts ner och många behöver två bilar för att få vardagen att fungera. Vi myntade slogan att ”Vi bygger samhället där vi bor”, berättar Maria Bergstén, projektledare för Mötesplats Stöcke. Alla vi pratar med säger att det är smart med möjligheten att beställa online och hämta över disk på allaktivitetshuset. Ur kundens perspektiv är det optimalt, vi får Stora Coops utbud och priser och leverans för 49 kronor.

 

Testet med onlinelösningen i Stöcke ger en förhoppning om att i framtiden hitta andra lösningar som gynnar livsmedelsförsörjningen, och de lokala leverantörerna på landsbygden berättar Linn Alexandersson, aktivitetsledare och biträdande projektledare för Mötesplats Stöcke.


Linn Alexandersson, aktivitetsledare och biträdande projektledare för Mötesplats Stöcke

– Det har varit bra respons för det är efterfrågat att kunna handla här. Det här är en modell som skulle fungera på andra orter och kunna komplettera befintlig lanthandel. Vi har tankar på att restaurangen även kan fungera som minilivs där kunderna erbjuds ett basutbud av dagligvaror. Genom allaktivitetshuset kan vi synliggöra lokala leverantörer, det blir ett fint komplement.

Pressmeddelande 2022-04-05