Buffertspara - Så kommer du igång!

Att buffertspara ger dig ekonomisk trygghet om något oförutsett händer som påverkar din privatekonomi. Att spara pengar på ett vanligt sparkonto utan bindningstid är perfekt när du ska buffertspara eftersom att det är en både lättillgänglig och trygg sparform.

Börja buffertspara enkelt och tryggt

Att buffertspara är ett bra sätt att trygga din privatekonomi och du slipper oroa dig för att inte klara av oförutsedda utgifter. Det kan vara händelser som att tvättmaskinen eller bilen går sönder, eller större utgifter som du inte räknat med.
 
Det enklaste sättet att komma igång  är att öppna ett sparkonto specifikt för din buffert, där du sätter in pengar varje månad. Smidigast är att sätta upp ett automatiskt månadssparande med autogiro.

Att spara pengar på sparkonto med insättningsgaranti och utan bindningstid är perfekt när du ska buffertspara, eftersom du snabbt och enkelt vill komma åt din buffert och samtidigt spara på ett tryggt sätt. Det är också bra om ditt sparkonto har sparränta så slipper du nollspara.

Insättningsgaranti
Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin och ersätter kapital upp till 1 050 000 kronor per person och institut. Läs mer under insättningsgaranti.

Fördelar med att ha en buffert:

  • Bidrar till ekonomisk trygghet
  • Du slipper oroa dig för att inte klara oväntade utgifter
  • Du behöver inte låna till oförutsedda utgifter
  • Du minskar risken att behöva ta ut pengar från ditt långsiktiga sparande
     


Så kommer du igång med ditt buffertsparande

1. Öppna sparkonto med BankID

Hos oss kan du spara dina pengar på sparkonto med ränta, insättningsgaranti, fria uttag och utan bindningstid.

2. Sätt in pengar

Du kan sätta in en summa pengar som start eller enkelt sätta upp ett månadssparande direkt.

3. Se dina pengar växa!

I Kundportalen kan du exempelvis se dina sparkonton, intjänad ränta, byta namn på dina konton, börja månadsspara, göra insättningar och uttag.