5 enkla spartips för att hålla sparpeppen uppe och nå dina sparmål!

Dags att komma igång med sparandet? Kanske sparar du till en drömsemester, buffert eller en ny bostad? Här kommer fem enkla spartips för att hålla din sparpepp uppe och nå dina sparmål.

1. Öppna flera sparkonton för olika sparmål

Vad sparar du till? Genom att ha flera sparkonton för dina olika sparmål får du en bättre överblick och kan enkelt separera dina sparpengar i olika ”pengapåsar”. Hos oss kan du spara pengar på både sparkonto och fasträntekonto med bjussiga sparräntor och insättningsgaranti.

Börja spara! 

2. Byt namn på dina sparkonton

Sparar du till en buffert, drömresa, ny bostad eller kanske till en renovering? Genom att ge dina sparkonton namn blir du påmind om vad du sparar till och kan även öka dina chanser att nå dina sparmål. När du sparar pengar på vårt sparkonto med ränta kan du byta namn på ditt konto. 

3. Börja månadsspara

Ett enkelt sätt att komma igång med ett regelbundet sparande är att månadsspara. Tänk på att även om du bara sparar en mindre summa pengar varje månad så kan det bli stora summor på sikt!

Det enklaste sättet att månadsspara är att ha en överföring via autogiro från ditt konto direkt efter löning med ett belopp som passar dig. Då växer sparandet automatiskt varje månad och du behöver aldrig komma ihåg det själv.

Läs mer om hur mycket ett månadssparande på 500 kr eller 1000 kr kan bli på några års sikt.

Börja månadsspara på sparkonto

4. Se hur mycket dina pengar kan växa!

Hur mycket behöver du månadsspara för att nå dina drömmar? Med vår sparkalkylator kan du testa och se hur ditt sparande kan växa över en längre tid.


Testa sparkalkylatorn

5. Få mer pengar över till sparandet - se över smålån och prenumerationer

Har du flera smålån och krediter? Genom att samla dyra smålån till ett lån kan du få en lägre månadskostnad. Ofta betalar du också en högre ränta på mindre lån och kan spara en hel del pengar genom att samla dina lån till ett lån med lägre ränta.

Se även över dina prenumerationer och abonnemang, allt från tidningar till streamingtjänster. Fundera på om det är några tjänster som du faktiskt inte behöver eller använder så mycket som du kan välja bort. På så sätt kan du få mer pengar över som du kan lägga undan till ditt sparande!

Det absolut bästa spartipset?
Börja spara. Det krävs inte mycket för att komma igång. Börja med 100 kr i månaden på ett sparkonto så har du en start!