Höj ditt lån

Du som har ett lån hos oss och vill låna mer pengar kan ansöka om att höja ditt befintliga lån. Med Coop Privatlån kan du låna upp till 350 000 kr eller med en medlåntagare upp till 600 000 kr, inklusive befintligt lån.

Så här ansöker du om att höja ditt lån:

1. Logga in och ansök enkelt

Logga in i Kundportalen och fyll i ansökan om att höja ditt lån. Välj ett befintligt Coop Privatlån, vilket belopp du vill höja med samt ny återbetalningstid. I samband med ansökan tas en kreditupplysning.

2. Svar direkt

När du skickat in ansökan får du svar direkt på skärmen med ditt låneerbjudande och din nya månadskostnad. Samma krav gäller vid ansökan om att höja lån som vid ansökan om nytt lån.

3. Signera

Slutför ansökan genom att svara på kundkännedomsfrågorna, välj utbetalningskonto och signera lånet med BankID.

4. Pengarna betalas ut

Beloppet du valt att höja ditt privatlån med betalas normalt ut inom 1–2 bankdagar.


Logga in i kundportalen

Ditt lån fortsätter som vanligt

 • Du behåller din befintliga ränta på lånet
 • Du får fortsatt en låneavi varje månad
 • Du behåller ditt autogiro om du har det idag

Vid två låntagare

Om ni är två låntagare kan vem som helst av låntagarna ansöka om att höja lånet. Den andra låntagaren måste också godkänna och signera ansökan.

Det går inte att ta bort medlåntagare eller byta person som är medlåntagare. Det går inte heller att lägga till en medlåntagare om du är ensam låntagare på det befintliga privatlånet idag.

Avier kommer fortsätta att gå till huvudlåntagaren.

Coop Låneskydd

Om du har låneskydd till ditt privatlån som ska höjas och vill fortsätta vara försäkrad behöver du i ansökan tacka ja till låneskydd för det totala lånebeloppet efter höjningen. Tackar du inte ja sägs ditt befintliga låneskydd upp.

Om du inte har låneskydd till ditt privatlån som ska höjas har du möjlighet att teckna det i ansökan. Du kan endast försäkra det totala beloppet upp till 500 000 kr, det vill säga ditt befintliga belopp plus höjningsbeloppet. Belopp som överstiger 500 000 kr täcks inte av försäkringen vid dödsfall.

 • För att teckna låneskydd behöver du vara 63 år eller yngre.
 • Du kan när som helst säga upp låneskyddet.

Nytt skuldebrev

När du ansöker om att höja ditt privatlån signerar du ett nytt skuldebrev som ersätter ditt gamla skuldebrev. Det totala lånebeloppet inklusive höjningen står i det nya skuldebrevet.

Vanliga frågor

 • Med Coop Privatlån kan du låna upp till 350 000 kr totalt eller med en medlåntagare upp till 600 000 kr, inklusive befintligt Coop Privatlån.

  För att höja ditt lån kan du ha en skuld på max 335 000 kr eller vid två låntagare max 585 000 kr hos MedMera Bank. Endast lån som du kan höja kommer att vara valbara i ansökan.

 • Samma krav gäller vid ansökan om att höja ditt lån som vid ansökan om nytt Coop Privatlån.

  • Samtliga sökande är minst 20 år 
  • Ingen av de sökande har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
  • En sökande har en fast inkomst på lägst 20 000 kr/månad
  • En sökande har en tillsvidareanställning, har varit egen företagare i minst två år eller är pensionär
  • En sökande ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren