Energilån till solceller

Låna till energibesparande investeringar – Coop Privatlån med lägre ränta för Coops medlemmar.

Sänk dina elkostnader med flera tusen kronor per år.

Ofta är besparingen med solceller på taket större än kostnaden för Coop Privatlån. En solcellsanläggning beräknas ha en livslängd på ca 25 år och efter 12 år är din anläggning i vårt exempel avbetalad. Därefter fortsätter du att spara pengar med din anläggning.

Med Coop Privatlån kan du göra kloka investeringar för din plånbok genom att sänka kostnaderna för din uppvärmning och hushållsel. Med solceller på taket kan du producera el för egen del och överskottet kan du sälja på den öppna elmarknaden. Vi har Coop Privatlån för dig som vill ha hjälp med finansieringen av din energibesparande lösning.

Så här har vi räknat.

Vår exempelvilla ligger i mellersta Sverige och har 27 paneler där taket står mot söder. Ta i beaktande att varje hus är unikt och att man behöver beräkna kostnaderna och förutsättningarna för just ditt hus. 

Räkneexemplet visar att besparingen är större än lånekostnaden i vår exempelvilla:
Kostnad solceller/lånebelopp är beräknat på 116 000 kr*

Årlig besparing:  + 12 870 kr*

Årlig utgift för lån: - 11 680 kr**

Erbjudande till dig som är Coop medlem:

  • 1%-enhet rabatt på räntan när ansökan om Coop Privatlån görs på coop.se 
  • Rabatt på solceller med Coops medlemserbjudande

Du som Coop medlem kan få rabatt hos Save Energy på din solcellsanläggning. Det kan också finnas en möjlighet att reducera investeringskostnaden i en solcellsanläggning, via investeringsstöd eller rotavdrag. 

Gör så här:

1. Läs mer om Coops medlemserbjudande och gör din intresseanmälan hos Save Energy.

2. När du har mottagit din offert, ansök om Coop Privatlån.

3. Kontakta Save Energy och beställ dina solceller.


*Exemplet ovan är uträknat med Coops rabatt samt investeringsstöd f.n. 20% (19-05-01) samt en årlig elproduktion på 9.900 kWh. Elpriset är beräknat på antagande om den köpta elen är densamma som den sålda elen 1,30 kr/kWh. 

**Kostnaden motsvarar den genomsnittliga årskostnaden under hela lånets löptid efter skatteredution om 30% av räntekostnaden.

Räkneexempel för ett Coop Privatlån

Vid en rörlig årsränta på 4,50% är den effektiva räntan 4,59 % för ett annuitetslån på 116 000 kr med en återbetalningstid på 12 år. Fn individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-10,36 %). Givet att räntan förblir oförändrad och att du betalar via autogiro blir det totala beloppet att återbetala 150.516 kr och din månadskostnad 1 050 kr. Exemplet är uträknat med 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift (vid autogiro). (2020-02-01) 

Fördelar med Coop Privatlån

  • 0 kr i uppläggningsavgift
  • Förmånlig ränta för Coop-medlemmar
  • Tre månaders låneskydd utan kostnad 
  • Låna mellan 15 000 - 350 000 kr
  • Ansök och få svar direkt