Energilån till solceller

Låna till energibesparande investeringar med Coop Privatlån. Som Coop-medlem får du rabatt på solceller med Coops medlemserbjudande samt lägre ränta när du ansöker via coop.se.

Sänk dina elkostnader med flera tusen kronor per år

Ofta är besparingen med solceller på taket större än kostnaden för Coop Privatlån. En solcellsanläggning beräknas ha en livslängd på ca 25 år och efter 12 år är din anläggning i vårt exempel avbetalad. Därefter fortsätter du att spara pengar med din anläggning.

Med Coop Privatlån kan du göra kloka investeringar för din plånbok genom att sänka kostnaderna för din uppvärmning och hushållsel. Med solceller på taket kan du producera el för egen del och överskottet kan du sälja på den öppna elmarknaden. Vi har Coop Privatlån för dig som vill ha hjälp med finansieringen av din energibesparande lösning.

Så här har vi räknat

Vår exempelvilla ligger i mellersta Sverige och har 27 paneler där taket står mot söder. Ta i beaktande att varje hus är unikt och att man behöver beräkna kostnaderna och förutsättningarna för just ditt hus. 

Räkneexemplet visar att besparingen är större än lånekostnaden i vår exempelvilla:
Kostnad solceller/lånebelopp är beräknat på 123 000 kr*

Årlig besparing:  + 12 870 kr*

Årlig utgift för lån: - 12 831 kr**

Erbjudande till dig som är Coop medlem:

  • 1 %-enhet lägre ränta när du ansöker om Coop Privatlån på coop.se
  • Rabatt på solceller med Coops medlemserbjudande

Du som Coop medlem kan få rabatt hos Save Energy på din solcellsanläggning. Det kan också finnas en möjlighet att reducera investeringskostnaden med skattereduktion för grön teknik eller rotavdrag. 

Gör så här:

1. Läs mer om Coops medlemserbjudande och gör din intresseanmälan hos Save Energy.

2. När du har mottagit din offert, ansök om Coop Privatlån.

3. Kontakta Save Energy och beställ dina solceller.


*Exemplet ovan är uträknat med Coops rabatt samt med skattereduktion för grön teknik f.n. 15 % (2021-01-01) samt en årlig elproduktion på 9.900 kWh. Elpriset är beräknat på antagande om den köpta elen är densamma som den sålda elen 1,30 kr/kWh. 

**Kostnaden motsvarar den genomsnittliga årskostnaden under hela lånets löptid efter skatteredution om 30% av räntekostnaden.

Räkneexempel för ett Coop Privatlån

Vid 4,90 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 5,35 % för ett annuitetslån på 123 000 kr med 12 års återbetalningstid med tot. 144 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 166 012 kr och månadskostnaden 1 157 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-10,36 %). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-01-04)