Sponsring

Coop Norrbotten kan bevilja sponsringsbidrag till samarbetspartners.

 

Ansökningsblankett sponsring

Coop Norrbotten är norrbottningarnas egna matkedja som ägs av drygt 147 000 medlemmar. Det betyder att vi äger, delar på vinsten och ger tillbaka till länet tillsammans. Vinsten från butikerna återinvesteras i Norrbotten i form av nya butiker, jobb, sponsring och allt som gör vardagen ännu härligare i vår del av landet.

Tillsammans bidrar vi till den goda kraften i Norrbotten.

Motprestation

Förutsättning för att sponsorstöd ska utbetalas är bland annat att vår banderoll placeras väl synlig på er hemarena, samt att er klubb/förening kan ställa upp del av dag vid någon medlemsdag under året med hjälp av inventering eller dylikt i någon av våra butiker/stormarknader. I blanketten fyller ansökaren i lämpliga motprestationer.
Datum för motprestation kommer att meddelas av butiken/stormarknaden.

Coop Norrbotten stödjer Samspel för en tryggare idrott för barn. Samspel är en satsning med syfte att skapa en trygg och inkluderande tillvaro för barn och unga när de idrottar/ägnar sig åt föreningsverksamhet. Genom Samspel samverkar sponsorföretag, Rädda Barnen region Nord, RF-SISU Norrbotten och idrottsföreningar i länet. Vårt sponsorstöd går till de föreningar som har anmält sig till Samspel.

Läs mer och anmäl dig till Samspel här:

Beslut om sponsring

Coop Norrbottens centrala sponsorgrupp tar beslut om sponsring en gång varje månad. Ansökningar som kommit in via vår ansökningsblankett behandlas och besvaras löpande och inom en månad från ansökan.

Befrielse från skatteavdrag

Ansökande klubb skall ha beslut från Skatteverket om att sponsorutbetalaren har befrielse från skatteavdrag på sponsorsumman som utbetalas till ansökande klubb.

Norrbottens mest mediabevakade arena

Som ett led i marknadsföringen av varumärket Coop har avtal tecknats för namnet på arenan som därigenom fick namnet Coop Norrbotten Arena.

Coop Norrbotten Arena är Norrbottens huvudarena och mest mediabevakade anläggning för elitishockey, konståkning, curling, korpidrott, skolverksamhet, mässor, konserter, fester, större TV-arrangemang m.m. av varierande slag. Evenemangsarenan rymmer ca 6.000 "fasta" platser.

image21ecsv.png

Norrbottens distriktsmästerskap i fotboll

Som ett led i marknadsföring av varumärket Coop samt i syfte att främja den starkt växande fotbollsrörelsen i Norrbotten har ett avtal träffats mellan Coop Norrbotten och Norrbottens Fotbollsförbund. Sammantaget spelas mer än 250 Coop Norrbotten Cup matcher i Norrbotten årligen. DM i fotboll startade 1928, där Bodens BK stod som slutgiltig segrare och många är de klubbar som har fått förmånen att kalla sig för distriktsmästare i fotboll.

Coop Norrbotten Cup logotyp, klicka här