NÄR-producerat

Coop Norrbotten och NÄR-producerat

Ett par hundra arbetstillfällen, mindre miljöbelastning, fler närproducerade varor i matbutikerna och skattepengar kvar i länet är några effekter av 25 års satsning på NÄR-producerat. Närmare hälften av vår färskvaruförsäljning kommer från lokala producenter.

 
 

 Hållbar konsumtion

Var och en av oss kan bidra till en hållbar utveckling genom våra dagliga val. Sortering av avfall, återvinning och energisparande är kanske det man tänker på främst. Men faktum är att vår matkonsumtion nog har ännu större påverkan än de tre åtgärderna tillsammans, om man ser från jord till bord. Vi på Coop vill göra det lätt för dig att handla hållbart. Vi erbjuder Sveriges största sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter.
 

Coop container

Transportlösning en viktig del

Projektet med lokalproducerad mat startades i början av 1990-talet av Coop Norrbotten. En effektiv transportlösning mellan producenter och butiker har i hög grad bidragit till att minska miljöbelastningen. Varorna levereras med Coops bilar tillsammans med övriga varor ut till butikerna. På det sättet slipper respektive leverantör åka runt kors och tvärs över länet med egna bilar så miljöbelastningen blir skonsammare.
 
Tillbaka till första sidan

 

 

 


  

 

 

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!