Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär
  • Ugn 250-175º

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

3.57 (28 betyg)

Saftigt yoghurtbröd med smak av fänkål.

  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 250-175º

Tillagningstid: Arbetstid 30 min Jästid 1 tim + 30 min

Ingredienser

20 stycken
  • 3 dl matyoghurt 10%
  • 2 dl kokhett vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk mortlad fänkålsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl torkade tranbär
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt och hett vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen ca 10 min för hand eller 5–7 min i köksmaskin.

  2. 2

    Låt degen jäsa övertäckt minst 1 tim. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, den ska vara lite kladdig.

  3. 3

    Dela degen i 20 bitar. Lägg de kantiga bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 min under bakduk.

  4. 4

    Pudra ev bröden med mjöl och grädda mitt i ugnen på 250° i 5 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10 min. Låt svalna på galler.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ställ in en långpanna i botten av ugnen och låt den bli het, häll i 1 dl vatten när du sätter in bröden. Det ger bröden en härligt krispig skorpa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva H

    Riktigt gott bröd! Tog ett häfte i affären där receptet stod med. Jag bakade brödet och kastade häftet. Inte trodde jag att det skulle bli såå gott. Var tvungen att leta upp receptet igen på nätet.