Yoghurtbägare med granola och ostsmörgås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det blir extra god frukost om man serverar hemlagad granola till yoghurten. Det är inte svårt! Pröva den här som innehåller allt från gryn, frön och kokos till torkade blåbär och kardemumma. Det blir garanterad succé!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 4 dl naturell yoghurt
  • färska bär, t ex blåbär
  • 2 brödskivor
  • Bregott
  • lagrad ost
  • smörgåskrasse
  • Granola:
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl hampafrön, eller hela linfrön
  • 2 dl kokosflakes
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 1.25 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl torkade blåbär

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser, utom blåbären, till granolan på en ugnsplåt. Ringla över vatten och honung och krama runt så allt blir fuktigt och smular. Rosta mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna och blanda i torkade blåbär.
  2. Fördela yoghurten i 2 skålar, toppa med granola och färska bär. Bred smör på brödet, lägg på ostskivor och toppa med krasse.

Servering

Det blir ca 1 ½ liter granola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

(13)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 4 dl naturell yoghurt
  • färska bär, t ex blåbär
  • 2 brödskivor
  • Bregott
  • lagrad ost
  • smörgåskrasse
  • Granola:
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl hampafrön, eller hela linfrön
  • 2 dl kokosflakes
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 1.25 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl torkade blåbär

Yoghurtbägare med granola och ostsmörgås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det blir extra god frukost om man serverar hemlagad granola till yoghurten. Det är inte svårt! Pröva den här som innehåller allt från gryn, frön och kokos till torkade blåbär och kardemumma. Det blir garanterad succé!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser, utom blåbären, till granolan på en ugnsplåt. Ringla över vatten och honung och krama runt så allt blir fuktigt och smular. Rosta mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna och blanda i torkade blåbär.
  2. Fördela yoghurten i 2 skålar, toppa med granola och färska bär. Bred smör på brödet, lägg på ostskivor och toppa med krasse.

Servering

Det blir ca 1 ½ liter granola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Havrekrossgröt med aprikoser och bärsalsa

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies