För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegoköttbullar av belugalinser

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Vegetariska köttbullar gjorda på belugalinser, med riven västerbottensost och kryddpeppar, perfekta att servera som vegetariskt alternativ på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1.5 dl riven västerbottensost
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 dl ströbröd eller mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja och smör, till stekning

Gör så här

  1. Koka linserna mjuka och låt dem rinna av i en sil. När linserna är avsvalnade, mixa till en halvjämn smet.
  2. Blanda linserna med resten av ingredienserna och forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna i omgångar i olja och smör, först på hög värme tills ytan är fin och sedan på lägre värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-21

Goda och lättrullade. Till julbordet. Mums.

Nina Tiala

2019-12-20

Supergoda, ska finnas på mitt julbord. Dom smälter inte ut ytan håller formen bra 😊

Lise-Lotte

2019-12-11

Så fina när man lägger dom i stekpannan, men smälter dom ut till nåt som mera ser ut som pölsa i stekpannan...

Emilia

2019-12-01

Riv löken istället för att hacka så blir det ännu saftigare. Mycket uppskattat av alla, stora som små. Kommer att bli en vardagsfavorit!

Liknande recept

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Enkel potatisgratäng

(12)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1.5 dl riven västerbottensost
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 dl ströbröd eller mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • olja och smör, till stekning

Vegoköttbullar av belugalinser

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Vegetariska köttbullar gjorda på belugalinser, med riven västerbottensost och kryddpeppar, perfekta att servera som vegetariskt alternativ på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna mjuka och låt dem rinna av i en sil. När linserna är avsvalnade, mixa till en halvjämn smet.
  2. Blanda linserna med resten av ingredienserna och forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek bollarna i omgångar i olja och smör, först på hög värme tills ytan är fin och sedan på lägre värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-21

Goda och lättrullade. Till julbordet. Mums.

Nina Tiala

2019-12-20

Supergoda, ska finnas på mitt julbord. Dom smälter inte ut ytan håller formen bra 😊

Lise-Lotte

2019-12-11

Så fina när man lägger dom i stekpannan, men smälter dom ut till nåt som mera ser ut som pölsa i stekpannan...

Emilia

2019-12-01

Riv löken istället för att hacka så blir det ännu saftigare. Mycket uppskattat av alla, stora som små. Kommer att bli en vardagsfavorit!

Liknande recept

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Enkel potatisgratäng

(12)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)